Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg
fallback

Заради липса на данни за извършено престъпление специализираната прокуратурата е прекратила проверките срещу две от лицата в списъка "Магнитски" - депутатът от ДПС Делян Пеевски и бившият заместник-председател на Бюрото за контрол на специалните разузнавателни средства Илко Желязков. Това каза пред БНР Валентина Маджарова, ръководител на Специализираната прокуратура.

"Това е направено, тъй като включително и проверяващият орган в лицето на Националната агенция за приходите (НАП), не констатира неправомерна дейност. В този случай прокурорът е в обвързана компетентност, не разполага с тези специални знания, и в крайна сметка наблюдаващият прокурор се произнася по фактите и обстоятелствата такива каквито са по извършената проверка", посочи тя.

По отношение на третото лице в списъка "Магнитски" - намиращият се в Дубай Васил Божков, разследванията продължат, добави Маджарова.

Тя уточни, че след преустановяване на дейността на спецструктурите от утре, по делата ще работи Софийската градска прокуратура.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

68

Анонимен

преди 1 година

Най-важното беше да се прекратят тези дела в последния ден от съществуването на СП. Хубавата новина е, че явно голям страх ги тресе.... Невинните де.

67

Анонимен

преди 1 година

Един ден доганя като поема към вечността, Аллах знае кога, България ще стане друга държава. Сигурен съм, че Гешев ще иска да влезе първи в сараите и да скрие оставените от доганя мемоари. Всъщност два часа след края на Доган ще има много арести ако тетрадките попаднат там където трябва

66

Анонимен

преди 1 година

Че то беше ясно. Прокуратурата не се интересува от такива малки риби. Те се занимават с по-висши дейности, като да вкарат в затвора Иванчева за 1000 години за невзет подкуп например. Някой друг сеща ли се за някое друго знаково и успешно дело?

fallback