Снимка: Димитър Кьосемарлиев
fallback

Софийският районен съд отмени заповедта за задържане на бившия финансов министър Владислав Горанов.

Главна дирекция "Национална полиция" е осъдена да заплати на Горанов 490 лева разноски по делото, от които 480 лева адвокатско възнаграждение и 10 лева държавна такса, съобщават от съда.

СРС цитира решение на Съда по правата на човека в Страсбург срещу България, според което не е достатъчно заповедта за задържане да съдържа само позоваване на разпоредби, без посочване на специфични обстоятелства или действия на задържаното лице, дали повод на органа да прибегне до задържане.

Oще по темата

Магистратите намират за произволни твърденията, че задържането е съобразено с личността на задържания и възможността за оказване от негова страна на въздействие върху евентуалните свидетели, които ще бъдат разпитани в хода на наказателното производство. "В случая се касае за неосъждано лице, за което няма данни да е криминално регистрирано или да има други регистрирани противоправни прояви, за да бъде ''профилактирано'', чрез задържане", пише в решението си съдия Яна Димитрова.

Бившият финансов Владислав Горанов бе арестуван по дело за изнудване на бизнесмена Васил Божков. Заедно с него бяха задържани бившият премиер Бойко Борисов и пиарката му Севделина Арнаудова. През април арестът на Бойко Борисов също бе обявен за незаконен.

Решението подлежи на обжалване пред Административен съд - София.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

14

Анонимен

преди 1 година

Тези които са го арестували моментално УВОЛНЕНИЕ И СЪД ,,,ЗА ДА НЯМА ПОВЕЧЕ ГРЕШКИ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

13

Анонимен

преди 1 година

Владко просто е искал да си открадне джипче..

12

Анонимен

преди 1 година

Кой съд го реши. Този, на който ни се смее и подиграва цяла Европа и САЩ? Ние сме пародия на държава, пародия на правораздаване и пародия на икономика. То друго не остана май.

fallback