fallback

Общ преглед
Прокуратурата дава достатъчно откритост и публичност, време е това да направят и политиците, призова главният прокурор Иван Гешев преди заседанието на ВСС. Пленумът на Висшия съдебен съвет  ще разгледа днес по същество предложението на министъра на правосъдието Надежда Йорданова за предсрочното му освобождаване от длъжност.

„Нали искат откритост и публичност от главния прокурор? Мисля, че откритост и публичност Прокуратурата дава достатъчно, но е време откритост и публичност да дават и българските политици. Решенията на българските политици ще плащат гражданите“, коментира Гешев.
Oще по темата


„Разбрах, че Прокуратурата е централизирана въпреки конституционните промени и закона на съдебната власт. Разбрах, че Прокуратурата, а не МВР разкрива престъпления. Разбрах, че Прокуратурата ръководи съдебното следствие, а не съдът. Прокуратурата има законодателна инициатива“, иронизира той твърденията на част от политическия елит.

Според него, ако не беше смешно, щеше да е тъжно и то именно за българката държавност.

„Надявам се министърът на правосъдието вместо да обикаля студията на телевизиите и да твърди неверни неща, които вероятно уронват престижа на съдебната власт, тези свои твърдения да ги каже на ВСС, а не да мълчи“, каза Гешев.

„Нямат каквито и да е аргументи нито за т. нар. реформа в съдебната власт или за т.нар. отстраняването на главния прокурор“, отсече той.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

47

Анонимен

преди 2 години

Г-н Гешев, много добре разбирате, че след елиминирането на СпП, СНС и АСНС, на ред сте вие. Измислено завършено юридическо образование в милиционерската школа Симеоново,Бивш шеф на. Спецпрокуратурата, обвинила незаконно две невинни жени - Иванчева и Петрова заради един близък до ГЕРБ строителен предприемач и разсипала техния живот.Допуснал, а може би и инициатор на нахлуването на спецпрокурори в президентството,Десетки задържани с години в спецареста. И тази упоритост да не си подадете оставка!

46

Анонимен

преди 2 години

До Ама прав е 55 Че той си има партия - герб, ама не спечелиха изборите :)

45

Л.Иванов

преди 2 години

Време е и ти да си отидеш, ако имаше поне съвсем малко достойнство, чест и морал! Как не можа толкова години да разбереш най- простия и елементарен извод - твоето стоене на тази длъжност носи само пасиви на прокуратурата! Е, запънал си се - разбираемо- трябва да покриеш престъпленията на мафията герб! Всичко си е за твоя сметка, хората отдавна, много отдавна нямат доверие в главния прокурор! Неоспорим факт!

fallback