Снимка: БГНЕС
fallback

Благоевградският окръжен съд взе най-тежката мярка за неотклонение на бившия румънски министър Елена Удря, с цел осигуряване участието й в производството по изпълнение на получена Европейска заповед за арест, издадена от съда в Букурещ, съобщиха от съда.

Оттам допълват, че 48-годишната жена е обявена за международно издирване с цел арест и екстрадиция от румънските власти за изпълнение на влязла в сила присъда шест години лишаване от свобода за получен подкуп. Тя е задържана на ГКПП "Кулата"  на 7 април 2022 г. при опит да напусне България.

Съдебен състав на Окръжен съд – Благоевград е преценил исканото лице да бъде задържано в условия на арест, тъй като е налице реална опасност от укриване и възпрепятстване по този начин на производството по същинско предаване на лицето на искащата държава, съобщават още от съда.

Оттам посочват, че съдебният акт не е окончателен и може да бъде обжалван в тридневен срок пред Апелативен съд – София. В случай на жалба или протест, заседанието пред Апелативния съд е насрочено за 14 април от 10:00 часа. (БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

13

Някой

преди 2 години

А у нас КОГА??? Щом няма арестувани в България, значи няма бандити в България??? Ама у нас БКП заедно с верните си другари от ДС здраво държат власта, и няма да позволят подобно нещо никога!

12

Анонимен

преди 2 години

Каскет, виждаш ли как се прави?

11

ЧУЖДИНКАТА

преди 2 години

В Ареста а българските мафиоти у дома. Браво ГЕШОФ браво спецове.ТЕ румънците са сеикнали. Време е за НАЩИ гепаджии.

fallback