Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg
fallback

Главният прокурор Иван Гешев изпрати становище във Висшия съдебен съвет относно предложението на министъра на правосъдието Надежда Йорданова за предсрочното му освобождаване от длъжност, съобщават от държавното обвинение.

Oще по темата

„Искат да ме сменят, за да овладеят прокуратурата, но нямат правни аргументи”, е мнението на обвинител номер едно, допълва Нова телевизия.

В становището се посочва, че предложението е в противоречие с Конституцията, Закона за съдебната власт и Наказателно-процесуалния кодекс, а като цяло и с общата теория на правото, функционирането на властите и развитието на съдебната реформа.

„То не се основава на правни аргументи, а на политически съждения и субективни заключения и на практика е лична оценка на професионалните и нравствени качества на главния прокурор от настоящия министър на правосъдието”, е оценката на обвинител номер едно за предложението.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

98

Анонимен

преди 2 години

Ех, как не му се напуска този пост, всички са така. Парашутистите смятат, че са за цял живот на тази позиция и никой не трябва да му разваля рахатлъка.

97

Анонимен

преди 2 години

Много ми допадна откровението на заглавието и еднозначно го тълкувам така - ние едва овладяхме прокуратурата, а и другите системи, сега искате да ни развалите терлемишинката и да я овладеете вие..ама ха!Спомням си Фидосова в едно от първите й изказвания, в което звучеше умолително - вие вече крадохте, сега е наш ред...Нищо ново под слънцето. Партиите нямат идеологии, различават се само по количеството накраденои скоростта, с която продават България.

96

От Галактиката

преди 2 години

До От Вселената А тия над първокласните умове могат да се правят на третокласни умове,което е невъзможно трудно за пъво и второ класните умове ,а третокласните не усещат престорените в третокласни .

fallback