Снимка: Димитър Кьосемарлиев
fallback

Софийският градски съд ще разгледа днес молба за изменение на мярката за неотклонение, постъпила от обвинения Борислав Колев за парите от магистрала "Хемус".

През декември 2021 г. СГС взе мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо Колев, обвиняем за изпиране на над 53 млн. лв., предназначени за ЛОТ-5 от Автомагистрала „Хемус“. Определението е постановено във връзка с протест на Софийска градска прокуратура (СГП) срещу определената от първоинстанционния съд мярка за неотклонение „домашен арест“.

Oще по темата

Братът на Борислав Колев - Иво, при гледането на мярката на обвиняемия, заяви, че Борислав иска среща с вътрешния министър Бойко Рашков и с главния прокурор Иван Гешев, за да разкаже неща по случая.

Така Борислав Колев бе разпитан от двама прокурори в СГП и разследващ полицай от Главна дирекция „Борба с организираната престъпност“ (ГДБОП). При провеждането му присъства и главният прокурор Иван Гешев по изричното настояване на обвиняемия Б. К. и разрешение на наблюдаващ прокурор.

Разпитът се е провел чрез изготвяне на видеозапис, за което обвиняемият и неговият защитник са били изрично предварително уведомени и не са възразили. Видеозаписът е бил осъществен от технически сътрудник. (БГНЕС)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

9

Гешев

преди 2 години

Няма страшно, ще те опрайме който момче, ти само си трай.

8

а и

преди 2 години

тия бози

7

след

преди 2 години

като тука е холивуд знаеме 4е вси4ката помия с която ни заливат е евреиска прах во4ите

fallback