Снимка: Pixabay
fallback
Прокурор при Софийска районна прокуратура внесе обвинителен акт в Софийски районен съд срещу 36-годишен мъж, залял жена със сярна киселина, съобщи БГНЕС.
 
На 17.06.2021 г. около 10,00 часа, на паркинг на бул. "Г.М.Димитров“ в гр. София, обвиняемият А.В. ударил с юмрук в лицето К.Д., която седяла в паркирания си автомобил. След това обвиняемият я залял със сярна киселина с концентрация над 30% в областта на лицето и тялото, като по този начин й нанесъл телесна повреда. 
 
Жената се навела инстинктивно надолу, за да се предпази, а обвиняемият я ударил още няколко пъти в задната част на главата, обидил я и си тръгнал. Деянието е извършено с особена жестокост по хулигански подбуди - без А.В. да е бил провокиран или предизвикан от К.Д. по някакъв начин.
 
По случая е образувано досъдебно производство за престъпление по чл.131а, вр. чл.131, ал.1,т.9 и т.12, вр.чл.129, ал.2, вр.ал.1, вр.чл.18, ал.1, вр.чл.29, б.“А“ от НК. В хода на разследването са разпитани свидетели и са направени експертизи, които сочат А.В. като деец.
 
Предстои делото срещу обвиняемия да продължи в съда.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

7

Анонимен

преди 2 години

Браво, почти една година по-късно са се задействали. Българско правосъдие.

6

Познавал я е

преди 2 години

Вагинално - не му е дала ейнал...

5

Анонимен

преди 2 години

Не разбирам, тези хора не са се познавали?Доста рядко ми се струва в такова престъпление жертвата да не е познавала престъпника.

fallback