Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Не ни е страх от никой, действаме напред и очакваме институциите да си вършат работата в законовите правомощия, ще следим всички като общество. Това каза премиерът Кирил Петков след разпита в Прокуратурата.

Още по темата
Петков уточни, че е бил разпитан от двама прокурори и един човек, който е правел опис, като те са се държали много професионално.

Той изрази очакване сега, когато министър-председател внесе данни, държавното обвинение да даде повече от себе си да види дали има извършени престъпления.

Премиерът занесе в Прокуратурата списък с 19 имена. В отговор на въпрос той каза, че сред тях не е това на настоящия главен прокурор Иван Гешев.

Моята критика и тази на ПП е, че ние не сме доволни от него като извършена дейност и мисля, че цялото общество би се радвало да получи оставка, каза премиерът.

Той подчерта, че уважава разделението на властите, но че обществото очаква справедливост и прокуратурата да си върши работата.

Всички ние имаме големи въпросителни дали това се е случвало и дали главният прокурор е правил всичко според неговите правомощия да се достигне това ниво на спреведливост, което всички ние очакваме, заяви Петков.

По думите му всички имаме нужда от справедливост и е време да сме сигурни, че няма никой над закона.

Още вижте в репортажа на телевизия Bulgaria ON AIR

 

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase