Снимка: БГНЕС
fallback

ДПС изпрати до прокуратурата сигнал във връзка с даването на гражданство срещу инвестиции.

"В сигнала има конкретика, за да се разкрие чудовищната схема за придобиване на българско гражданство. В сигнала има твърдения, че над 120 лица основно китайци и руснаци са получи пребивавания, като са използвали едни и същи пълномощници, превъртали са едни и същи суми от една банка едни на друг и така са получавали пребиваване. В сигнала се посочват конкретни имена на тримата посредници, двете компании, с които тези руснаци и китайци имат договори, стойността е сто милиона и един лев“, каза Хамид Хамид.

Той посочи, че е споменато и името на Стамен Янев, изпълнителен директор на Българската агенция за инвестиции в сигнала.

Сигналът е получен в пощенската кутия на Хамид Хамид, който отказа да посочи от кого е.

"Няма основание да ви кажа дали има име, чие е името и дали има телефонен номер защото всеки цар си има придворен палач", каза той.

"Става дума за над 120 човека, част от тях са получили гражданство, друга са в процедура", допълни той и уточни, че сигналът е получен преди два дни.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

12

Клоунски Свят

преди 2 години

Почва да става интересно. Шиши и ДуПиСе беха обвинявани че са про-руски, про-незнамсикви си - но май са чисто просто ПРО-турски.И сега като Украдна е на път да се запали фитила окончателно и безвъзвратно се опитват да се сложат на БайИЗДън - забележете националностите на "120"тте - КИТАЙЦИ И РУСНАЦИ - тоест не-евро-атлантици.Типично за вида си, *** гледат да спасят кожата.Хлебаркия КЕ ПАДНЕ (пак).

11

Анонимен

преди 2 години

Настоящият лидер на ДПС е доста зле с българския език в сравнение с Л.Местан, но твърдо е решил да плаши гаргите. Откровените му заплахи към президента и премиера ще имат като резултат блокиране на г-н Карадайъ , съответно ДПС, от изпълнителната власт, както и от президентството. Ако това му е целта, скоро ще я постигне. Предишните лидери на ДПС бяха много по-гъвкави и съобразителни. Карадайъ тръгва напред с рогата, което досега не беше характерно за ' агите'.

10

РАДЕВ РАЗЦЕПИ БГ

преди 2 години

В ИНТЕРЕС НА РУСИЯ, СЪРБИЯ, КИТАЙ....

fallback