Снимка: БГНЕС

Софийска районна прокуратура се самосезира във връзка с публикация на столичния общински съветник Борис Бонев в социална мрежа, в която пише, че е получил информация от българските служби за непосредствена заплаха за живота му, която е потвърдена и от чуждестранните партньорски служби, съобщиха от прокуратурата.

Прокурор от Софийска района прокуратура ще извърши лични проверка по случая, а Бонев ще бъде призован за снемане на обяснения.

Още по темата
Във връзка с твърденията са изпратени писма до МВР, ГДБОП-МВР, ГДНП, СДВР, ДАР, ДАНС и до Служба „Военно разузнаване“ с въпроси дали са сезирани за заплаха спрямо него и ако да – какви мерки са взети за защитата му.

В публикацията си общинският съветник пише, че е дал подробни показания пред компетентните органи. В прокуратурата до момента не е постъпила подобна информация от институциите, която по закон трябва да бъде докладвана незабавно на прокуратурата.

Необходимостта от осъществяване на ръководство и надзор за законосъобразното и навременно извършване на действия по сигнали, съдържащи данни за извършени престъпления, е изключително правомощие на Прокуратурата на Република България, посочват от държавното обвинение.
 

Коментари Напиши коментар

22

Теди

преди 4 месеца

Те и мен ме заплашват , обаче Николина Димова Недева вече гори в АДА , ОСТАНАХА ДРУГИТЕ, КОИТО И ТЕ ТАМ ЩЕ ОТИДАТ В АДА.

21

Анонимен

преди 4 месеца

Софийската районна прокуратура ще извърши проверка на заплахите срещу него, а наблюдаващият прокурор е Иво Боев, за който се знае, че е прекратил една от преписките за полицейското насилие по време на протестите срещу Борисов и Гешев.Делото, разбира се, е разпределено на случаен принцип.Като делото КТБ, което апцилютно случайно се падна на блестящия юрист Иван Стоименов Гешев, алумнус на милиционерското училище в Симеоново.Който се съмнява в това, служи на зловещия тандем Решетников-Сорос.

20

До ПроСтоТо

преди 4 месеца

Абе май пак на тебе ще ти го набутайме ОТЗАД !