Снимка: Pixabay

Прокуратурата повдигна обвинение на 38-годишна жена, убила майка си. Престъплението е извършено по особено жесток и мъчителен за жертвата начин.

Жената е нанесла не по-малко от 100 удара с ръце и крака в тялото и главата на майка си, съобщиха от Софийска градска прокуратура (СГП).

Обвиняемата е била зависима от алкохол. Взимала е и различни психоактивни вещества – марихуана, екстази, амфетамини, метаамфетамини, халюциногенни гъби. Жената често проявявала вербална и физическа агресия спрямо майка си.

На 11 февруари миналата година около 13 ч. майката била в жилището на дъщеря си в столичния квартал "Христо Смирненски“. Тя често я посещавала, за да се грижи за нея и да плаща сметките ѝ.

Дъщерята изпратила майка си да ѝ купи бира, но когато се върнала обвиняемата започнала да я гони от жилището.
Жената обаче не го направила и последвал тежкият побой. Жертвата е починала вследствие на множеството наранявания.

Дъщерята се обадила първо на свой приятел, на когото разказала за случилото се, след което позвънила на тел. 112 и съобщила, че е намерила майка си убита. 38-годишната жена е задържана същия ден.

Извършена е тройна комплексна психолого-психиатрична експертиза, от която било установено, че обвиняемата страда от личностно разстройство - емоционално нестабилна личност, биполярно разстройство в ремисия, синдром на зависимост от употреба на алкохол.

Установено е, че към момента на извършване на престъплението тя е осъзнавала действията си. За това престъпление обвиняемата може да получи присъда от 10 до 20 години затвор.

Коментари Напиши коментар

11

Ина

преди 4 месеца

И сега кой ще и плаща сметките и кой ще и купува алкохол?Храни куче да те убие.

10

Анонимен

преди 4 месеца

В САЩ щяха да и дадат смъртна присъда. В България ще и дадат няколко години спокоен и осигурен живот в хотелски условия три звезди в Сливен, ще носи маратонки, дънки и яке, ще гледа телевизия и пак ще си пие и пуши. Добре ще си изкара. Даваха филм за Сливенския затвор, където уж затворничките си живееха като кралици, бяха облечени като човек от улицата, обзавеждането беше по-добро, отколкото те някога са виждали навън.

9

Анонимен

преди 4 месеца

Родителите не трябва да се грижат за подобни деца, за съжаление, особено и пълнолетни, но няма кой..