Снимка: Pixabay

Прокуратурата повдигна обвинение на 38-годишна жена, убила майка си. Престъплението е извършено по особено жесток и мъчителен за жертвата начин.

Жената е нанесла не по-малко от 100 удара с ръце и крака в тялото и главата на майка си, съобщиха от Софийска градска прокуратура (СГП).

Обвиняемата е била зависима от алкохол. Взимала е и различни психоактивни вещества – марихуана, екстази, амфетамини, метаамфетамини, халюциногенни гъби. Жената често проявявала вербална и физическа агресия спрямо майка си.

На 11 февруари миналата година около 13 ч. майката била в жилището на дъщеря си в столичния квартал "Христо Смирненски“. Тя често я посещавала, за да се грижи за нея и да плаща сметките ѝ.

Дъщерята изпратила майка си да ѝ купи бира, но когато се върнала обвиняемата започнала да я гони от жилището.
Жената обаче не го направила и последвал тежкият побой. Жертвата е починала вследствие на множеството наранявания.

Дъщерята се обадила първо на свой приятел, на когото разказала за случилото се, след което позвънила на тел. 112 и съобщила, че е намерила майка си убита. 38-годишната жена е задържана същия ден.

Извършена е тройна комплексна психолого-психиатрична експертиза, от която било установено, че обвиняемата страда от личностно разстройство - емоционално нестабилна личност, биполярно разстройство в ремисия, синдром на зависимост от употреба на алкохол.

Установено е, че към момента на извършване на престъплението тя е осъзнавала действията си. За това престъпление обвиняемата може да получи присъда от 10 до 20 години затвор.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase