Снимка: БГНЕС
fallback

Нов сигнал е подаден срещу главния прокурор Иван Гешев, съобщи министърът на правосъдието Надежда Йорданова и посочи, че още в началото на другата седмица ще внесе във Висшия съдебен съвет документи срещу главния прокурор.

Йорданова беше категорична, че като главен прокурор на републиката Иван Гешев трябва да поеме своята отговорност и да напусне този пост. "Просто защото не отговаря на изискванията за заемането на поста и не си изпълнява служебните задължения", заяви Йорданова в Нова телевизия.

Oще по темата
"Отстраняването на Гешев е част от проблема, който трябва да решим. Трябва да ограничим правомощията на Прокуратурата, за да може тя да се съсредоточи върху основните си функции. Съдебен контрол върху случаи, които Прокуратурата отказва да разследва, а са сериозни. Това е комплекс от мерки, които ще бъдат предприети", заяви Йорданова.

"Отлагането на оставката на главния прокурор струва достойнството на народа ни. До този момент ние нямаме нито едно разкрито голямо корупционно престъпление. Спрямо всички, за които има данни при нас – има един прокурорски чадър", посочи Йорданова.

Тя посочи, че в рамките на три месеца може да се въведат такива законодателни изменения, които да създадат условия за освобождаване на главния прокурор.

"От една страна трябва да направим антикорупционната комисия с по-големи правомощия и по-ефективно действаща. Разбира се и с по-добри средства за защита на засегнатите граждани,. Така че да се попречи на Прокуратурата да си затваря очите за явни корупционни практики", подчерта Йорданова.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

235

Играта е ясна

преди 2 години

Йорданова беше секретарка на Хр. Иванов и подкрепени с пари от Прокопиев.

234

точно така

преди 2 години

До Демократ Да се въведе диктатура на демокрацията!Да се направи един демократичен Аушвиц няма да е зле!И малко демократични НКВД и СС!Герб това заслужават,нали!?

233

Предавам се

преди 2 години

Герб-*** срещу нормални хора 1:0

fallback