Снимка: БГНЕС

Оставиха в ареста задържаните за убийството на Евгения Владимирова. Това са нейният съпруг Орлин Владимиров и баща му Пламен Владимиров.

Решението не на Софийския градски съд. Според магистратите двамата трябва да бъдат задържани под стража.

Адвокатът на обвиняемите Христо Ботев поиска делото да бъде гледано при закрити врата, но съдиите не уважиха искането.

Софийска градска прокуратура отправи искане към Софийски градски съд да вземе мярка „задържане под стража“ на Орлин Владимиров и Пламен Владимиров.

Още по темата
„Дълбоко съжалявам за стореното и моля да не ми бъде налагана мярка „задържане под стража“ предвид здравословното ми състояние“, заяви пред съда Пламен Владимиров, който представи епикризи, свързани с налични негови заболявания – цироза на черния дроб и проблеми с пикочния мехур.

Софийският градски съд заяви, че обвиняемият Пламен Владимиров умишлено е качил тялото на Евгения Владимирова в личния си автомобил „Мерцедес“, след което го е изхвърлил в затревена местност. Беше установено още, че има реална опасност обвиняемото лице да се укрие и да извърши друго престъпление, пише БГНЕС.

От показанията на множество свидетели по делото се направи обосновано предположение, че именно двамата обвиняеми са извършители на престъплението и това се подкрепя от наличните доказателства, включително намерен биологичен материал. Съдът намери, че са налице редица предпоставки за налагане на мярка „задържане под стража“ на лицата. Беше установено, извършеното престъпление е с висока степен на обществена опасност.

В заключение съдът наложи мярка „задържане под стража“ на Орлин Владимиров и Пламен Владимиров поради наличието на обосновано предположение, че Орлин Владимиров е извършител на деянието и Пламен Владимиров е бил негов помагач.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase