Снимка: БГНЕС
fallback

Върховният касационен съд потвърди решението на Софийския апелативен съд за наложеното наказание от 18 години „лишаване от свобода“ при първоначален "строг" режим спрямо Емилия Ковачева, съгласно присъда на Софийски градски съд от 2015 г., съобщиха от съда.

Oще по темата
Установено е, че на 18 април 2015 година, за времето от 01:49 часа до 03:12 часа в отделение по акушерство и гинекология на столична болница, тя е направила опит умишлено да умъртви новородено бебе, намиращо се в безпомощно състояние, чрез нанасяне на множество силни удари с ръка в областта на главата и тялото, както и чрез задушаване с ръце в областта на врата на детето.

На малолетната потърпевша е причинена тежка черепно-мозъчна травма, свързана с фрактура на париенталната кост, обширни двустранни конузионни огнища, субарахноидна хеморагия, дифузен тежък мозъчен оток и други травми, отчитат от съда.

Според магистратите деянието е извършено по особено мъчителен за пострадалата начин и с особена жестокост.

Осъдената е задържана днес, 9 ноември 2021 година и Софийска градска прокуратура без забавяне е предприела действия в изпълнение на наложеното наказание – привеждането на осъдената в затвора в град Сливен.

Решението на съда е окончателно и не подлежи на обжалване.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

49

Коментатор

преди 2 години

Горкото детенце. Дано редовно да я оребиват в затвора.

48

nina

преди 2 години

Хайде стига с "горката" !!!Никой не я е карал насила да взима двøйни смени,като не понася бебешки плач-защо е акушерка?!На видеото ясно се вижда как ходи и обгрижва останалите бебета,а това завалийче го спука от бой!Милото то,вече на 6 годинки,с епилепсия,пак като оцеля детенцето.Това е изверг -садист,никаква "горка жена"не е.

47

Анонимен

преди 2 години

А за наркомана който уби Милен Цветков колко години?

fallback