Снимка: БГНЕС
fallback

Национално междуведомствено звено, което ще координира дейността на прокуратурата и ДАНС, ще има за изборите.

То ще осигурява ефективно взаимодействие на институциите по време на предизборната кампания, в самия изборен ден и до официалното обявяване от ЦИК на окончателните резултати от изборите.

Главният прокурор Иван Гешев и председателят на ДАНС Пламен Тончев са подписали съвместна заповед, регламентираща действията на институциите по гарантиране на политическите права на гражданите, осигуряване на бърза и адекватна реакция на противодействие на престъпленията, свързани с изборния процес и законосъобразното провеждане на изборите на 14 ноември.

Гешев е изпратил подобно писмо и до вътрешния министър, но от прокуратурата информират, че отговор от МВР няма.

С цел гарантиране на политическите права на гражданите и провеждане на изборен процес в съответствие с изискванията на закона във ВКП ще функционира и дежурно звено, което ще анализира всички постъпващи сигнали, свързани с изборни нарушения.

В тази връзка граждани и организации могат да подават сигнали на електронните адреси на съответните прокуратури в страната, публикувани на интернет-страницата на прокуратурата.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

19

АЛО ГЕШЕВ

преди 2 години

AMAN BRE За пореден път НАРОЧНО СЪЗДАДЕНИ ДОКАЗАНО ПРЕСТЪПНИ ГРУПИРОВКИ МАСКИРНАИ КАТО ПАРТИИ СЕ ДОМОГВАТ ДО ВЛАСТА>ТЕХНИТЕ СЪУЧАСТНИЦИ В МИНИСТЕРСТВА И ВЕДОМСТВА ПРОДЪЛЖАВАТ ОГРАБВАНЕТО И ПРАНЕТО НА ДЕСЕТКИ МИЛИАРДИ ОГРАБЕНИ ОТ НАРОДА ПРЕЗ ОТРАБОТЕНИ НАГЛО ПРЕСТЪПНИ СХХЕМИ ПО "ОПЕРАТИВНИ ПРОГРАМИ И ЕВРОФОДОВЕ..

18

G. O.

преди 2 години

Това са пълни глупости. Нищо няма да стане. Само отчитат дейност. В България има много опасни бандити, които се разхождат спокойно с по 100 висящи наказателни дела, образувани за престъпления от общ характер, защото си купуват правосъдие. Затова имат голямо самочувствие, защото никога не могат да бъдат осъдени.

17

М. М.

преди 2 години

Няма да има никакви резултати. Познавам Албена Нинчева и знам как заедно с майка си измамиха държавата, за да запазят ап. Те са бедни и няма откъде да спечелят пари за скъп ап. Къде е завършила право Албена Нинчева, не знам, но нищо не знае. Как е взела тапия? Как се измъкнаха от правосъдието при толкова доказателства?Как може криминално проявено лице да бъде част от орган за управление на държавната "Еко Антрацид" ЕАД с капитал 120 милиона лв. ? Нямам никакво доверие на прокуратурата.

fallback