Снимка: Pixabay
fallback

64-годишният Тошко Тодоров е пуснат под домашен арест. Решението е на Апелативния съд в Пловдив.

Той беше обвинен за трафик на бежанци в Гърция и беше издадена европейска заповед за арест. Южната ни съседка поиска Тодоров да бъде екстрадиран, за да излежи наказанието си.

Адвокатът на Тошко Тодоров Гънчо Ганчев поиска клиентът му да бъде пуснат под домашен арест, защото има тежки проблеми със здравето. Изненадващо за същата мярка настоя и прокурорът Атанас Янков.

Мъжът беше посрещнат с ръкопляскания и викове "Невинен!" пред съдебната зала, пише „24 часа“.

През периода септември – октомври 2019 година в кепмер „Ситроен“ са намерени 28 мигранти от Иран, Ирак и Бангладеш. Возилото е било собственост на Тодоров, но го продал месец преди първото залавяне на чужденци в него.

След направена проверка в КАТ станало ясно, че автомобилът е дерегистриран служебно. По време на проверка от гръцките полицаи в него бил открит стария талон, в който 64-годишният мъж е посочен като собственик.
Затова и в Гърция му е повдигнато тежкото обвинение в съучастие в трафик на хора. Той ще изтърпи наказанието си в село Столетово.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

12

Анонимен

преди 2 години

100% не е невинен. Цялата история мирише много...И не е само той забъркан...

11

Питаща

преди 2 години

Защо полиция и прокуратура не са проверили и подали на гръцките власти кога е продаден и отписан кемпера от името на човека? На всеки могат да му подхрърлят документите на местопрестъпление. Но тук има очевидни данни че човекът не е замесен и че кемпера е купен с такава цел. Хайде БГ властите да се напънат и да си свършат работата като хората. Как може даже да се стига до съд?!

10

Нотариусът

преди 2 години

До АнонименНотариусът си е свършил работата.КАТ след един месец е дерегистрирал кемпера,след като новият собственик не го е регистрирал в този срок.Да си търсят новия собственик.Румънците как си оправиха закона.Беше пълно там с коли с българска регистрация.Гърците какво чакат?

fallback