Снимка: БГНЕС
fallback

Софийска градска прокуратура (СГП) изпрати предложение до Върховна касационна прокуратура (ВКП) за изготвяне на молба за екстрадиция до Министерството на правосъдието на Украйна относно българския гражданин Евелин Банев, по-известен като Брендо, с цел екстрадиция в България, съобщиха от прокуратурата.

Иницииране на екстрадиционното производство за осъденото лице с влязла в сила присъда е вследствие на постъпила на 7 септември нова актуална информация, отчитат от държавното обвинение.

Oще по темата
Както е известно, Евелин Банев е бил арестуван в района на украинската столица Киев.

56-годишният българин, известен в подземните среди у нас, е осъден с влязла в сила присъда на 26 април 2018 г. за извършени от него престъпления. Той е признат за виновен за това, че за времето от 17.10.2002 г. до 30.05.2005 г. участвал в организирана престъпна група, създадена с престъпна цел – извършване финансови операции с парични средства, за които участниците знаели, че са придобити от незаконен трафик на наркотични вещества.

Групата от трима души е действала на територията на Република България, Обединено Кралство Великобритания и Северна Ирландия, Британски Вирджински острови, Съединени американски щати, Швейцария и Австрия.

С окончателната присъда на Върховния касационен съд на осъдения Евелин Банев е било наложено наказание "лишаване от свобода" за срок от шест години при първоначален "строг" режим. То не е било приведено в изпълнение, поради неустановяване на осъдения, след което той е бил обявен за издирване от органите на МВР.

Още вижте в репортажа на телевизия Bulgaria ON AIR



 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

22

ГочиГЕРБав и ДеБилян

преди 2 години

Брендо е инвеститор и кредитор на Гочито ГЕРБавия дето искаше да командори НИНОВА , но тя го изрита от БСП и го прати при оргаците му Тиквата & ДебИлян .Между другото 43 мил. от дупката във Варна отидоха у Пеефски , а гочито ГЕРБавия мълчеше и прикриваше като смокинов лист.Само че Боко и ДеБилян са браточки -близнаци Делчеви/в смисъл , че делят/.

21

Анонимен

преди 2 години

Защо у нас? В Италия има 20г присъда, у нас 6г и знаем че след 2 ще го пуснат. Да ходи в Италия да търка наровете до пенсия.

20

Сахар

преди 2 години

В украйнския кауш няма да е леко на Брендо, който доста добре "работеше" в България с Бойко и МВР.

fallback