Снимка: Pixabay
Окръжният съд във Варна наложи най-тежката мярка за неотклонение "задържане под стража" на 25-годишния германски гражданин Максимилиан Ш., който е заподозрян за убийството на негов сънародник в курорта Златни пясъци, предаде БНР.
 
Съдебното заседание се е провело чрез видеоконферентна връзка, тъй като обвиняемият е дал положителен тест за COVID-19.
 
Германският гражданин е привлечен в качеството на обвиняем за убийството на своя 31-годишен сънародник в курорта Златни пясъци. Престъплението е извършено на паркинг в близост до хотелски комплекс. Смъртта на убития е настъпила след нанесен побой. Престъплението е извършено по особено мъчителен за жертвата начин и с особена жестокост.
Още по темата
Обвиняемият за убийството е бил осъждан няколко пъти в миналото, като е търпял и наказание "лишаване от свобода" за извършен палеж.
 
От прокуратурата изтъкнаха, че са налице и данни, че германският гражданин е извършвал и други посегателства срещу личността, като преди месец е нанесъл жесток побой на мъж в Германия. Спрямо него са били прилагани и принудителни мерки за лечение на зависимост към алкохол и наркотични вещества. 
 
За престъплението законът предвижда наказание "лишаване от свобода" за срок от 15 до 20 години, доживотен затвор или доживотен затвор без замяна.
 
Варненският окръжен съд прецени, че  най- адекватната мярка за неотклонение спрямо германския гражданин е най- тежката – "задържане под страж". Определението на Окръжен съд – Варна подлежи на обжалване.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase