Когато една партия губи политическа почва, говори безмислени неща и отклонява общественото внимание от важното, каза вътрешният министър Бойко Рашков пред bTV.

Още по темата
Той коментира обвинения от ГЕРБ, че през последните два месеца е "мачкал по всички възможни начини активистите, членовете и симпатизантите на ГЕРБ", както и че е правел кампания в полза на определени партии и в ущърб на други.

По думите на Рашков иначе от партията трябвало да обяснят на какво се дължи това, че "само за два месеца губят такъв електорат и губят 15-20 депутати".

Той заяви, че има сравнително по-малко започнати досъдебни производства и това се дължи на работата на МВР.

По думите му по случай в жк "Дружба" в София има инфорамция за представител на СИК, който бил в една кола с кандидат за депутат. Имунитетът обаче бил причина полицейската реализация да не се осъществи.

В Монтана длъжностно лице разпоредило на директорка на детско заведение да се заеме с купуване на гласове посочи Рашков.

Той обяви, че до дни ще подаде сигнал срещу главния прокурор и почти е готов със събраната информация срещу Иван Гешев. Почти напълно съм готов, не хвърлям думите си като ГЕРБ на вятъра, каза министърът.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase