Снимка: БГНЕС
fallback

Специализираният наказателен съд намали размера на паричната гаранция на бизнесмена Атанас Бобоков от 2 милиона на 1 000 000 лева. Магистратите обаче не дадоха ход на разпределнителното дело за опасните отпадъци, предаде БГНЕС.

Обвиняеми по него са бившият заместник-министър на екологията Красимир Живков, бизнесмените Атанас и Пламен Бобокови и още трима души.

Отлагането се наложи заради неявяване на един от шестимата обвиняеми.

Oще по темата
Съдът назначи съдебно-медицинска експертиза, която трябва да установи какво е актуалното здравословно състояние на този подсъдим, дали то е било основателна пречка за неявяването му и може ли да попречи на участието му и в други заседания.

Магистратите не отмениха забраната за напускане на страната наложена на Атанас Бобоков и Николай Миховски.

Припомняме, че през ноември миналата година Бобоков бе осъден да плати 2 000 000 лева парична гаранция за свободата си.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

18

Георги

преди 2 години

Бобокови старши и младши,да се именуват за по голяма разпознаваемост в публикациите ,като " Еко терорист-1 и Еко терорист-2 !

17

Анонимен

преди 2 години

Тези от СпП и съдиите от спецсъда СНС са като кърлежите: хванат ли някой паралия, докато не му приберат парите, не го оставят. Не могат ли да проумеят, че до 8 месеци оства малко време и сетне ще го хванат за опинците - толкова време е в ареста, а като спечелят изборите АнтиГЕРБ ще напише оплакване до ЕСПЧ с копие до европрокурорката Кьовеши и ще го пуснат без да даде и един лев. Същевременно ще ги съди за издевателство и унижение над човешкото досттойнство.

16

Анонимен

преди 2 години

И кво? Бай Бобоков ще продължи да си зарива оловото в плевенските села. И да печели по 120е на тон внесен италиански оловен отппадък.

fallback