Снимка: Pixabay
fallback

Специализираната прокуратура внесе в Специализирания наказателен съд обвинителен акт срещу Н. М. – лидер на политическа партия, за това, че се е поставил в услуга на чужда организация, за да й служи като шпионин с цел да издаде информация, представляваща държавна тайна.

В хода на разследването са проведени множество процесуално-следствени действия - разпит на свидетели, претърсване, изземване и личен обиск, изготвени са две компютърно-технически експертизи, графологична експертиза на веществените доказателства, събрани са относими към предмета на доказване справки и документи.

Досъдебното производство е образувано по реда на чл.212, ал.1 от НПК.

Предстои съдът да насрочи разпоредително заседание по делото.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

25

Анонимен

преди 2 години

До 19 Недоразбрал - така си недоразбрал, причините са 80%-ни! За какви газопроводи или на кого са те е без значение, защото няма никакви кранчета към България! Сам прецени, ако имаш умствения багаж, кого ползва това българския народ/всички или само тези които са в схемата? Спри с примитивни заблуждаващи коментари! Коментиращите не са чак толкова заблудени!

24

Анонимен

преди 2 години

А за шпионаж в полза на САЩ защо няма няколко стотици арестуване?

23

Анонимен

преди 2 години

И ЗАЩО ТОЯ НМ СЕ ОБАЖДА ОТ ВИЕНА, А НЕ ОТ РУСИЯ, НАЛИ Е РУСОФИЛ- КАКВО ТЪРСИ В ТАЯ СВОБОДНА И НЕЗАВИСИМА ВИЕНА- НАКАЗАНИЕ- ДА ОСТАНЕ ДА ЖИВЕЕ В РУСИЯ.

fallback