Снимка: БГНЕС
fallback

Регионалната здравна инспекция в Пазарджик е осъдена за втори път заради наложена карантина след сгрешен тест за COVID-19, с което са нарушени граждански права.

Решението е на Пазарджишкия административен съд.

Oще по темата

Делото е заведено от Кръстъо Владов, баща на многократния шампион, джудиста Борислав Владов, който не успя да се яви на европейско първенство в Хърватия заради принудителното изолиране.

Преди състезанието представителите на спортния клуб били тествани в софийска лаборатория. След като тестът на Борислав се оказал положителен, в рамките на деня, той и баща му  си направили нови два теста в други две независими лаборатории, които показали отрицателни резултати:

"Въпреки това бяхме карантинирани в Пазарджик за 14 дни. Изкарах си карантината в Пазарджик и после сме платили 2950 лв. на федерацията ни за разходите ни по пътуването, по престоя ни в Хърватия. Гражданите трябва да си търсят правата", каза Кръстьо Владов, цитиран от БНР.

РЗИ ще обжалва присъдата. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

12

Анонимен

преди 2 години

Те тия РЗИ та за нищо не стават,занимават с вируса ,а не ходят по ресторанти кафенета или пазари да правят проверки ,всички работят с много нарушения

11

ДА

преди 2 години

В Австрия ПСР тестовете са безплатни,правиш си ги сам и ги изпращаш със клипа на лаборатория.Ако се окаже положителен,идват от местното РЗИ и ти правят и те тест-веднага!Ако пак е положителен ,тогава те карантинират!

10

Анонимен

преди 2 години

PCR-тестът е толкова сигурен, колкото е сигурно, че българският национален отбор по футбол следващите 10 години ще стане световен шампион. Именно поради несигурността на този тест беше възможно с пЛандемията да се излъжат толкова много хора. Нека направят PCR на 50 човека в 3 различни лаборатории и се хващам на бас, че резултатите от 3-те лаборатории ще са различни и то само при 50 човека, а колко теста се направиха в света за последната година и колко фалшиви резултата се писаха в статистиката?

fallback