Снимка: Pixabey
fallback

Окръжният съд в Монтана наложи наказание от 3 години затвор на мъж за грабеж при опасен рецидив на 95-годишен самотно живеещ в село Василовци.

Пред съда 32-годишният А. Н. П. – без образование, безработен и многократно осъждан, се призна за виновен, че на 10 септември 2020 г.  в село Василовци, област Монтана, по-малко от месец след като излязъл от затвора, нападнал пред дома му току що взелия пенсия 95-годишен мъж, нанесъл му удари в областта на главата, извил ръката му, съборил го на земята и му отнел портмоне с 400 лева.

Обвиняемият заяви, че доброволно подписва споразумението за наказание 3 години "лишаване от свобода", които да изтърпи ефективно при първоначален строг режим.

Причинените от престъплението имуществени вреди - отнетата сума от 400 лв., са възстановени, което допринася за решаване на делото чрез споразумение. Той бе осъден и да заплати 750.30 лв. – разноски по делото.

Определението на съда е окончателно и не подлежи на обжалване.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

11

Левтер

преди 3 години

Е защо толкова много?

10

ЦИНИК

преди 3 години

Бой бря!,Само бой за такъв.Къф затвор да го ранът тамка и а седи на топло зимъс?

9

Анонимен

преди 3 години

Що не му напишете пълното име на този "герой"? Май защото е от един точно определен етнос, който се ползва с особена протекция, а?

fallback