Снимка: БГНЕС
fallback
Приключи разследването за инцидента пред румънското посолство по време на летните антиправителствени протести.
 
Прокуратурата е внесла в Софийския районен съд обвинителен акт срещу Георги Георгиев и Стоян Атипов, които ще отговорят за извършени от тях хулигански действия, съобщи БНР.
Oще по темата
 
Инцидентът стана по време на една от летните блокади на столичния булевард „Ситняково“. Елена Мицева тогава се опита да премине през протестиращите, на което, според прокуратурата, двамата мъже отговарят с удари по автомобила й. Използвали са и обидни квалификации към нея пред децата й, които са били в колата.
 
Обвинението на Георги Георгиев е, че е счупил с ръце предното стъкло на колата и е извършил непристойни действия, грубо нарушаващи обществения ред и изразяващи явно неуважение към обществото, отличаващи се с изключителна дързост.
 
Стоян Атипов е нанесъл удари по страничните стъкла и по капака на автомобила. А преди да напусне мястото свалил с ръце регистрационната му табела. Действията на двамата уплашили и разплакали децата на Мицева, пише в обвинителния акт.
 
Георгиев е на свобода срещу подписка, а Атипов срещу парична гаранция.
 
По време на разследването адвокатите им настояваха прокуратурата да разследва и Елена Мицева заради заради това, че се е взрязала в протестиращите пред румънското посолство.
 
Предстои насрочването на разпоредителното заседание по делото.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

31

Анонимен

преди 3 години

На агресивните хора мястото им е в панделата

30

Донякъде съгласен

преди 3 години

До 30 - Донякъде си прав! Огромната част от протестиращите всъщност са незрели и безотговорни като деца! Играят си на революция. А "родителят" наблюдава отстрани.

29

:D

преди 3 години

Държаватa разреши ли тоя протест там ????? ако да то къде е полицичта кочто е отцепила раьона? жената ще мине през полицията ли ?? явно не е .. това са просто престъпници борещи се са права като погазват правата на сънагодника си :D ...тая жена ли ще ви оправи проблемите..има КОНСТИТУЦИЯ която *** по улицата даже не са я чели..иначе се борят за закони.....СМЕШНИ СТЕ.....ЖАЛКИ СТЕ И ТАКИВА ЩЕ СИ ОСТАНЕТЕ..ПРОСТИ РОБИ ОТ СТОТИЦИ ГОДИНИ...а сега сте проста колонич на сащ :D мързеливите протещ

fallback