Снимка: Pixabay
Извършителите на грабежа в шуменското село Велино, който беше извършен на 13.01.2021 г. и пострадаха възрастни хора, са с наложена мярка за неотклонение "задържане под стража" след отправеното искане от страна на Окръжна прокуратура-Шумен, съобщават от държавното обвинение.
 
Окръженият съд в Шумен определи най-тежката мярка спрямо А.М., В.М. и М.М. В ранните часове на 13.01.2021 г. тримата са разбили вратата на къщата, в която живеели трудноподвижна жена на 92 г. и грижещият се за нея 61-годишен мъж. Те започнали да удрят мъжа, искайки да им даде пари. След това отишли в стаята, в която лежала жената, нанесли й удари по лицето и поискали всичките й пари.
Още по темата
 
Извършителита на нападението бяха задържани само няколко часа след извършване на престъплението благодарение на бързите действия на криминалистите от МВР-Шумен и прокуратурата.
 
Окръжният прокурор на Шумен Маргарита Георгиева посети пострадалите още на следващия ден и ги информира, че нападателите им са разкрити, задържани и ще бъдат съдени.
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Коментари Напиши коментар

19

Анонимен

преди 1 месец

Хайде да не залитаме в обяснения, че липсата на големи фирми провокира битова престъпност. Трябва да си с особен ген, за да си позволиш да пребиеш себеподобен, за да го ограбиш. Ако не си човек нямаш право да се ползваш от милостта на човешките норми.

18

Чило

преди 1 месец

До Анонимен 4

Така е, появи ли се голяма фирма кражбите рязко спадат. Не защото цикламите започват да работят, а защото фирмата си е подсигурила охрана и/или се е договорила с местното РПУ. С частните охранители цикламите не се занасят, както и с всеки физически малко по-силен от тях. Да оберат някоя бабичка за 20 лева, обаче, е техен патент.

17

Анонимен

преди 1 месец

Тези ще затрият българската нация.
Ще останат да се ширят в цялата държава.
Но кой ще им изкарва социалните помощи ?
От сега се безпокоя за братята ШВЕДИ.