Снимка: Pixabay
Трима рецидивисти са пребили и ограбили 92-годишна жена и мъжа, който се грижи за нея. Нападението е станало в шуменското село Велино. Извършителите са задържани само няколко часа след престъплението, уточняват от Нова ТВ.
 
Малко преди 3 часа през нощта в сряда в къщата на 92-годишната баба Куля нахлуват няколко мъже. Освен възрастната жена там е и 61-годишният Величко Илиев, който се грижи за нея.
 
"Дойдоха, разбиха вратата, която беше заключена. Разбиха и другата врата и започнаха да ме бият. Искаха пари", разказва Величко Илиев.
 
"След като не намират това, което търся, те преминават в другата стая, където лежи трудно подвижна възрастна жена, на 92 години. Нанасят удари по лицето и на жената. Искат ѝ всичките пари", обясни ст. комисар Ялчън Расим, директор ОДМВР-Шумен.
 
Нападателите си тръгват само с 20 лева от къщата. Качват се в таксито, с което са дошли от Шумен, се връщат обратно в областния град. За няколко часа четиримата мъже са открити и задържани. Всичките имат криминални прояви.
 
"Двама от извършителите, за които има доказателства, че са извършили деянието, са действали по време на извършването му в условията на опасен рецидив", обясни Маргарита Георгиева, окръжен прокурор на Шумен
 
За трима има доказателство, че са извършители на престъплението. Четвъртият е чакал отвън. Работата по случая продължава под ръководството на Окръжна прокуратура – Шумен.

Коментари Напиши коментар

38

авраам

преди 2 месеца

Нищо не може да се направи ,от хиляди години е обречена територия,
.

37

Силно Притеснен

преди 2 месеца

До къде я докарахме , пиели в Шумен и като свършили парите - "Дай да идем да вземем някой лев от раята" , върнахме се във времената на Присъствието, кога агата може да влезе у вас , стоиш диван-чипраз и на изпроводяк ва онодят - теб и женати.

36

Анонимен

преди 2 месеца

Ами така е, мутрите ги толерират и им плащат, за да гласуват за тях, иначе мутрите нямаше 12 години да са на власт. Преди 1989 не смееха да вършат престъпления и работеха, макар че работата им не струва.