Снимка: БГНЕС
fallback

10 000 лева глоба и условна едногодишна присъда наложи състав на казанлъшкия районен съд спрямо нарушител на наложената му заради COVID-19 карантина. Мъжът е от село Елхово, община Николаево.

Случаят със завърналия се от гурбет в Англия 27-годишен Исус А.А. е от 1 май миналата година, когато младият мъж бил забелязан преспокойно да се разхожда по улиците, въпреки че е подписал декларация на летището в София, че ще прекара следващите две седмици в дома си, пише вестник "Монитор".

При опит да му бъде направена забележка за нарушаване на извънредното положение Исус започнал да ругае съселяните си, които били принудени да позвънят на телефон 112 и да поискат съдействие от полицейски служители.

При появата на двамата униформени от полицейския участък в Гурково гурбетчията, който явно бил в нетрезво състояние, влязъл в директен конфликт, като пробвал да нанесе побой на един от полицаите, поради което се наложило да му бъдат поставени белезници.

Изпълнението на присъдата е отложено за срок от 3 години, глобата може да бъде обжалвана пред старозагорския окръжен съд.

Исус е неграмотен и неженен, до сега не е осъждан, уточняват местните жители, които признават, че мургавият млад мъж ставал изключително конфликтен сред употреба на алкохол.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

45

Анонимен

преди 3 години

А колко е глобата и затвора, ако откажа да умира от Ковид, а от инфаркт например?И има ли къде да ми се издаде разрешително за това смъртт ми да не нарушава закона?За един приятел питам.

44

(-_-)

преди 3 години

Даа, нещата отиват на мнооо зле. Политици и изпълнителна власт бори.. настинка! Да по-тежка от обикновената, но все пак настинка.Защо тогава се пренебрегват всички останали заразни болести, за по-сигурно направо всеки влизащ от чужбина да се карантиняса? Направо се чудя как сме оживяли до сега при толкова много вируси, кой от кой по страшни..

43

Анонимен

преди 3 години

Дали пък не е манипулативна новина, целяща да ни внуши: "ето, дори и Исус глобяват ако е без маска, а ти къде си тръгнал тогава"? Защото това е посланието за подсъзнанието, тъй като подсъзнанието работи с директно приемане на данните, без условните връзки, които им привнасяме от контекст и допълнителна информация....

fallback