Снимка: БГНЕС
fallback

Прокуратурата отново е внесла обвинителния акт срещу лидера на партия ДОСТ Лютви Местан и Юсеин Ахмед за съпричиняване на тежката катастрофа през 2019 г. край Кърджали, при която загина 6-месечното бебе на Ахмед.

Делото ще бъде насрочено в двумесечен срок от Окръжния съд в Кърджали, който вече веднъж го върна на разследващите за отстраняване на пропуски, съобщава Bulgaria ON AIR.

Oще по темата
Първоначално обвиняем беше само Местан, но впоследствие прокуратурата привлече към наказателна отговорност и бащата на детето. Местан е обвинен в отнемане на предимство, а бащата на детето за шофиране с превишена скорост и неспазване на пътната маркировка.

Бебето е било в колата без необходимото обезопасяване.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

30

Анонимен

преди 3 години

Местан трябва да го съдят за други неща, но в този случай няма вина. Всеки сам може да се убеди в това като поразгледа мястото на катастрофата. Никой не може да види и да даде предимство на летящия автомобил на бащата на загиналото дете, ако излиза от пътя без предимство като Местан.

29

Анонимен

преди 3 години

*** на Ердоган...,затвор

28

Стоян

преди 3 години

Е, Лютви го чакат поне 5 години, за да се разпадне партииката му ДОСТ и да не мъти водата на всевишния и неговия наместник тук

fallback