Снимка: архив, БГНЕС
fallback

Изправят пред съда бизнесмена Пламен Бобоков за противозаконно държане на археологически обекти, съобщиха от Окръжната прокуратура в Русе.

Държавното обвинение е сезирало съда вчера.

Oще по темата

Бизнесменът беше привлечен като обвиняем преди месец, когато при претърсване на дома му в Русе бяха намерени и иззети близо 50 части от стрели.

Според експертизата те представляват движими културни ценности от Късната античност и Средновековието, запазени са сравнително добре и имат историческа стойност, посочва bTV.

Обвинението, повдигнато на Пламен Бобоков, предвижда наказание лишаване от свобода до 6 години и глоба от 3000 до 15 000 лева, като съдът може да наложи и конфискация на половината от имуществото му.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

65

когато гледах

преди 3 години

интервюто по телевизията -той и брат му се държаха точно като виновни- единият ,,прекриваше,, много внимателно другият -тези са точно за затвора дори без съд

64

Анонимен

преди 3 години

Такива колекции се продават,имат си частни самолети могат да ги изнесат,затова и не ги обявяват------ Къде ще ги изнесат бе, един наконечник я струва 2 лв, я не. Това да не е злато или някакво украшение с художествена стойност,,,

63

Анонимен

преди 3 години

разследван е затова че си пръска оловото и другите *** където му падне,без да ги интересува от екология-----И затова го съдят за наконечници за стрели?

fallback