Снимка: Pixabay
fallback

Ямболският окръжен съд наложи най-тежката мярка за неотклонение "задържане под стража" на украинския шофьор, в чийто камион се блъсна пътнически микробус близо до ГКПП "Лесово" на 9 октомври, предаде БНР.

При удара трима души загинаха, а други 16 пострадаха тежко.
 
Oще по темата
Съдът остави за постоянно в ареста 50- годишния Октавиян Бетиян. Мотивът за повдигнатото обвинение на подсъдимия е особено тежко и по него се предвижда лишаване от свобода до 20 години, както и че съществува възможност Бетиян да се укрие.
 
Според адвокат Светослав Михов други трябва да бъдат съдени по това дело.
 
"Съответните държавни чиновници от Министерството на транспорта и от Министерството на регионалното развитие и благоустройството, включително и местната администрация, които са създали един хаос, тоест са оставили един хаос да се саморазвива на Граничния контролно-пропускателен пункт Лесово", каза той.
 
Прокурор Милен Божидаров обясни, че камионът на украинския шофьор безпричинно е престоял часове на пътя преди да стане инцидента.
 
"Товарният автомобил е бил на пътното платно, стоял е сам, като пред него категорично не имало спрени моторни превозни средства", посочи той.
 
Срещу Бетиян е повдигнато обвинение за нарушаване на правилата за движение, следствие на което е последвало тежко ПТП, при което е загинал повече от 1 човек, а на други са нанесени средни телесни повреди.
 
Решението на Окръжния съд в Ямбол може да бъде обжалвано в тридневен срок пред Апелативния съд в Бургас.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

10

Анонимен

преди 3 години

Ако шофьора беше французин, гртманец или австриец нямаше и час да бъде в ареста!Някакъв се блъска в теб отзад и после ти си виновен - така е само в БКП_ЛАЙНААРРИЯ!!!

9

4epa

преди 3 години

ТИРА СЕ ДВИЖИЛ НАЗАД 150 КМ/4 И ИМАЛ 30 МЕТРА СПИРА4ЕН ПЪТ !!!!!!!!!!!!! ВОДА4А НА ТИРА НЯМА ВИНА - ВИНОВЕН Е ТОЗИ КОИТО СЕ НАБИЛ В ТИРА - НА ПРАВ У4АСТЪК !!!АМА НАЛИ ТИРДЖИЯТА Е 4УЖДЕНЕЦ !!!!!!!!!!!!!!!!

8

Анонимен

преди 3 години

Добре ,не е имало никой пред тира.Ако имаше други камиони пред него с какво се променя факта ,че микробуса се е натресъл под него.

fallback