fallback

500 лева глоба за актьора Даниел Михайлов, обвинен, че е хвърлил яйце по здравния министър Костадин Ангелов. Съдът раздели неговото дело от това на задържания с него Валентин Караджов, който се оплака от полицейско насилие.

"500 лева за едно яйце, това е позор", коментира решението Даниел Михайлов коментира.

"Мотивите са ми едни, изразявам протеста си срещу правителството и главния прокурор - оставка незабавно, това са ми исканията и затова бяха моите действия. Министърът вървеше пред мен, ако исках да го оцеля, щеше да е той", обясни Михайлов.

Яйцето беше хвърлено на плочите пред областната управа в знак на протест. От адвокатите на подсъдимия стана ясно, че свидетели и видеозаписи от случката няма да се разглеждат. А на обвинените им е била отказана служебна защита, заради късния час.

Делото на Михайлов бе отделено от това на Валентин Караджов с мотива, че едното производство е за хулиганство, а другото за упражнено полицейско насилие, от което се оплака Караджов.

По време на съдебното заседание пред Съдебната палата в Пловдив се събраха протестиращи в защита на двамата обвинени. Въпреки желанието на протестиращите да присъстват на делото, те не бяха допуснати вътре, а кордон от полиция пазеше входа на Съдебната палата.

Вижте повече в репортажа Bulgaria ON AIR

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

79

Анонимен

преди 3 години

Яйца вече ще се продават само срещу разрешително и преминат курс за боравене с тях.

78

Анонимен

преди 3 години

Баце си държи парите в чекмеджето на банкноти от по 2 яйца значи.

77

рецепта на деня

преди 3 години

Пържени яйца на милиционерска каска

fallback