Снимка: Pixabay

44-годишен мъж е осъден на 15 месеца затвор за закана за убийство на полицай.

Подсъдимият се е признал за виновен за извършените от него престъпления и се е споразумял с Районна прокуратура – Монтана, съобщиха от пресцентъра на Апелативна прокуратура – Монтана.

На 25 август 2019 г., в района на с. Мърчево, област Монтана, 44-годишният мъж се заканил с убийство спрямо длъжностно лице – служител на ОД на МВР гр. Монтана. Мъжът тръгнал след полицая, държейки брадва в едната си ръка и джобно ножче в другата. Така го следвал в продължение на около 100 метра.

Освен това, подсъдимият извършил непристойни действия, грубо нарушаващи обществения ред и изразяващи явно неуважение към обществото.

Той парчета стъкло и джобно ножче и демонстративно рязал ръцете и врата си. Това поведение било съпроводено със съпротивата срещу органи на властта, изпълняващи задължения по опазване на обществения ред. Въпреки че полицаите му били дали разпореждания, той не ги изпълнил.

Подсъдимият се е съгласил да му бъде наложено едно общо наказание за престъпленията, извършени от него при условията на опасен рецидив, в размер на петнадесет месеца „лишаване от свобода“ при „строг“ режим.

Сключеното между страните по делото споразумение е било одобрено от съда, с последиците на влязла в сила присъда.

Коментари Напиши коментар

8

Анонимен

преди 1 месец

До БФП

Ми в нашата държава ако полицаят го гръмне после ще го осъдят. Чувал съм даже,че ако полицай види двама души да се бият примерно няма право да се намесва докато някой не подаде сигнал. Чак след сигнала може да се намеси. Дали е вярно не знам.

7

И

преди 1 месец

Джанго във окови.

6

И

преди 1 месец

Джанго във окови.