Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg
fallback

"Изборът е от съществено значение в момент, в който прокуратурата на Република България отново трябва да отстоява своята независимост - и то не с оглед интересите на прокуратурата и отделните прокурори, а с оглед интересите на българските граждани и общество". Това каза главният прокурор Иван Гешев в началото на процедурата за избор на нов член на ВСС от квотата на прокуратурата, цитиран от БТА.

Той добави, че прокурорите ще изберат представител, който да отстоява техните интереси.

Главният прокурор изрази надежда днес всеки един от прокурорите да получи отговор на въпросите, които го интересуват от кандидата за член на ВСС Евгени Иванов.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

38

Анонимен

преди 3 години

Прокуратурата е зависима. От ГЕРБ, ДПС, Ахмед Доган, Делян Пеевски и Бойко Борисов.Не виждам как ще стане независима от тях?

37

ОставкаКаскетИзатвор

преди 3 години

Изключително нагъл ***,но за сметка на това пък ЕнтЕлегентен..

36

Анонимен

преди 3 години

Наште ора невинни, ама Черепа виновен, щото спря да плаща данък спокойствие на гробарите. Яко независима прокуратура, беспорно. Герботроловете си правят оглушки, че преди рекета на СИК над Черепа да добие скандални размери и последния да откаже да бъде цакан повече, същият беше доста близък с властимащите. Те направо пишеха закони за него и спаха сладък сън, докато Божков е укривал стотици милиони данъци.

fallback