Снимка: Pixabay
fallback

Председателката на Българския фармацевтичен съюз Асена Стоименова ще се изправи пред съда днес. Тя е на съд за всяване на тревога по време на извънредното положение, обявено заради ситуацията с коронавируса.

Прокуратурата предложи Асенова да бъде освободена от наказателна отговорност и само да бъде глобена заради чистото ѝ съдебно минало.

Oще по темата

Тя беше обвинена в началото на април, след като като предупреди за евентуален недостиг на лекарства заради масовото презапасяване вусловията на пандемията.

Според прокуратурата с думите тя е всяла паника и тревога у гражданите. 

На Стоименова беше определена парична гаранция от 20 000 лева, която Софийският районен съд отмени с мотив, че е прекомерно тежка и заради общественото и семейното ѝ положение и липсата на опасност да извърши друго престъпление.

След няколкомесечно разследване  с подобни мотиви Софийската районна прокуратурата се отказа да търси наказателна отговорност на Стоименова, така че, ако бъде призната за виновна, най-много тя да бъде глобена.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

16

Анонимен

преди 3 години

"Делото срещу председателя на Българския фармацевтичен съюз Асена Стоименова беше спряно и върнато от съда. Причината е негоден обвинителен акт."Ето така работи прокуратурата ни.То беше ясно, че нищо няма да стане с това обвинение, но все пак нали им плащаме едни луди пари, а те как си вършат работата - негодно.Сега остава Стоименова да ги осъди и ние пак ще плащаме заради едни хора, които не само не си вършат работата, но създават още проблеми и и разходи на обществото.

15

Анонимен

преди 3 години

Глупости.Всявала била паника. Ами, да не се паникьосват.Няма ли по-значими престъпления, като убийците на пътя, които ги галят с перце.Поръчково дело.Все едно всички от НОЩ да бъдат съдени.

14

всяващ паника

преди 3 години

Баси,тия са ненормални!

fallback