Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg
fallback

„Достигната е червена линия, прокуратурата не може и няма да спре да работи. Цената са атаки, а тази цена я плащат и нашите семейства". Това каза главният прокурор Иван Гешев на съвещанието на прокуратурата, което се провежда при изключителни мерки за сигурност в градината на резиденция "Бояна".

Oще по темата
В съвещанието участват 700 прокурори и следователи от цялата страна.

"Защо сме мафия? Защото внесохме дела, а не думи, както е завета на Апостола на свободата Васил Левски. Защото решихме проблема с телефонните измами. Защото намалихме с над 20% грабежите. Защото спряхме процеса България да се превърне в бунище. Защото арестувахме наркопласьори, които тровят децата ни", отсече Гешев по повод на атаките срещу държавното обвинение.

Той се зарече, че няма да допусне да има двойни стандарти, както беше десетилетия наред.

„За пръв път от 1989 г. повдигнахме обвинения на действащ министър и заместник -министър. Извън България се укриват едни от най-богатите хора на България, които мислеха, че са над закона. Затова сме лоши за лошите. Което значи, че сме добри за тези, които ни плащат заплатите”, каза главният прокурор.

На съвещанието  държавните обвинители обсъждат независимостта си. То е свикано след декларацията на тяхната колегия във Висшия съдебен съвет, в която се посочва,че  върху магистратите е оказван политически натиск и се правят опити за посегателство върху независимостта и доброто им име. Твърди се също, че се нарушават върховенството на закона и принципът за разделение на властите.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

544

ОБИЧАМЕ ТЕ ГЕШЕВ

преди 2 години

ТИ СИ НА ПЪТ ДА ЗАДМИНЕШ АДАША СИ ОТ КОЙТО КОМУНИСТИТЕ ИМ ТРЕПЕРЕХА ГАЩИТЕ!!!ТАКА СЕ ПРАВИ ДЪРЖАВА!!!С ТЕБ СМЕ ГЕШЕВ!!!!

543

джо

преди 3 години

Добре де виждаме, че много работи човека. Но аз искам тези ,които го бранят толкова този индивид да напишат една статия от която да е видно. Колко дела и срещу кого е завел през цялата си кариера и колко престъпници е тикнал в затвора? Щото дела много се водят, но "големите риби"все някак се измъкват. Защо очевидни нарушения по морето не се разследват, а за някои глупави ситуации се правят Чекистки разработки и вой до луната.

542

Барселона

преди 3 години

Замълчи бе блюдолизец...

fallback