Снимка: БГНЕС
fallback
На 15 юли Специализираният съд е излязъл с решение за повторно задържане на бизнес дамата Маринела Арабаджиева в ареста, предаде bTV.
 
В края на месец май беше решено тя да бъде освободена от ареста. 
Месец и половина подсъдимата бе под домашен арест в жилището си, което не е напускала. От прокуратурата обаче се съмнуват, че Арабаджиева може да се укрие или да извърши престъпление. Според адвокатите й мотивът за повторното й задържане е неоснователен.
Oще по темата
Те определят действията срещу нея като репресия и нарушаване на човешките права. 
 
"Това решение е в противоречие със закона и конституцията, защото мярката за неотклонение е само, ако има опасност лицето да се укрие или да извърши престъпление. В противоречие и с всички принципи, не обслужва процеса, а очевидно обслужва друга цел", коментира Ина Лулчева, която е адвокат на Арабаджиева.
 
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

18

Анонимен

преди 3 години

Спецзвеното, включващо Специализираната прокуратура и Специализираните съдилища, много напомня на Лубянка, а шефът на прокурорите - на асоциация с Вишински. Какво да се прави - тъга по миналото - иначе казано - атавизъм...

17

Анонимен

преди 3 години

Не е ли време такива диктаторски атрибути като СПЕЦпрокуратура и СПЕЦсъдилища да се махнат и поне да се опитаме да станем демократична държава. Ние сме единствената държава в ЕС, която може да се похвали с такава институция, от която се пръкна сегашният гл.прокурор не без помощта на премиера, възпитаник на Висшата милиционерска школа и бившия гл.прокурор Цацаров. Можем да се "похвалим", че си имаме СпП, която веднага лепва на обвиняемите участие в ОПГ. Имаме си и КОНПИ.

16

ПроСоТо

преди 3 години

прокурорския ТЕРОР ТРЯБВА да бъде УКРОТЕН,хора!!!СРАМ за СВОБОДНИТЕ ГРАЖДАНИ на 21-ви век е НАКОЙ СИ,нарочен за "прокурор",да ви тероризира,при това.."ЗАКОННО"!!!..Прокурори,тоест ОБВИНИТЕЛИ ТРЯБВА ДА ИМА,но техните права НЕ трябва да включват ПРИЩЕВКИ от сорта "задържане под стража"!!ВСЕКИ Е НЕВИНЕН ДО ДОКАЗВАНЕ НА ПРОТИВНОТО!!!!..Това е НЕОТМЕНИМО ПРАВО НА ВСЕКИ представител на вида "Хомо Сапиенс"!..КАК ЩЕ СЕ СРЕЩНЕТЕ с "извънземните" ,като манталитета ви е още в РОБОВЛАДЕЛСКИЯ ЕТАП?!

fallback