Снимка: Специализираната прокуратура
fallback

Нови предмети, притежаващи белезите на движими културни ценности, са иззети от офиса на Васил Божков в София.

Действията по разследване на Специализирана прокуратура в сградата на „НОВЕ ИНТЕРНАЛ“ ЕООД на ул. „Московска“ №43 в столицата продължават, съобщиха от държавното обвинение.

В хода на извършените претърсвания се изземват още предмети, притежаващи белезите на движими културни ценности. Общият им брои надхвърля многократно регистрираните от обвиняемия Васил Божков по реда на Закона за културното наследство едва 212 артефакта. 

Всички действия, свързани с изземване на описаните вещи, се извършват при стриктно спазване на процесуалните правила, както и на утвърдените международни практики за опаковане, транспортиране и съхранение на артефакти, с оглед максимално запазване на автентичността им.

Предоставяме снимки от помещение в сградата на ул. „Московска“ № 43 в столицата.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

26

До 25

преди 3 години

Защото тук няма чист няма мръсен ! Или си с тях или против тях ! Стара мафиотска поговорка ! Прокуратури съдилища МВР институции .....са днешните "джентълмени"!

25

ХХХ

преди 3 години

Първо го рекетирваха сега го ограбват направо :) Няма ги едно времешните мафиоти които рискуваха за да бъдат най големите в сенчестия бизнес .....сега пишмян мафиотите не рискуват нищо и всичко при тях вече е законно ...дори и рекета изнудването ограбването ....всичко ......добре беше при СИК и ВИС ! Плащам си за лепенка на колата с инициалите на ВИС ..и никой не смееше да я барне ...сега плащам задължително застраховка ....ама какво от това ...всеги троши краде гуми реже и застраховката я няма

24

Анонимен

преди 3 години

До 17. Е защо бяга, като му е чиста работата?????

fallback