Снимка: БГНЕС
fallback

Върховната административна прокуратура (ВАП) сезира министъра на туризма и председателя на КЗП за проблеми и закононарушения по черноморските плажове, съобщиха от държавното обвинение.

Проверката е образувана по информация в медиите, с която се провокират съмнения за неспазване на нормативноустановени изисквания при ползване на морските плажове и нарушаване на потребителските права, отчитат от държавното обвинение.

Oще по темата
Министърът на туризма ще трябва да извърши проверка заради данни за ограничаване и затрудняване на свободния и безплатен достъп до плажовете, за създаване на пречки за свободно разполагане на плажни принадлежности, както и за нарушаване на изискването за размера и местоположението на зоната за свободно ползване на плажа, както и за цените на плажните принадлежности.

Председателят на Комисията за защита на потребителите трябва да извърши проверка за нарушения на Закона за защита на потребителите, отнасящи се за събиране на такси за услуги, цените на които не са предварително обявени по начин видим и достъпен за потребителите.

За предприетите мерки и резултатите от тях ВАП следва да бъде уведомена в законоустановения срок.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

36

Ф.С.В.

преди 3 години

--Отивам вчера на плажа -постилам си хавлията и лягам-- море слънце,,всичко супер -обаче!! Нещо на тялото ми убива- нещо ръбесто под пясъка-- Ядосах се -станах -почнах да ровя и --Шкафче!! и то Нощно!! Отварям го --Леле Мале!! Пълно с кюлчета злато и пачки по 500 евраки -Направо Шестица от Тотото или Милионер в Национална Лотария-изпитах страхотно чувство-все едно съм при Бахаров-- Грабнах го и бегом -да не ме види някой И ДА МЕ ИЗДАДЕ НА ПРОКУРАТУРАТА И МВР!

35

От Оркестъра

преди 3 години

,,...Ще ме цака той със топла бира ....Еййййй...''

34

?

преди 3 години

Ние живеем във Варна и тук израстнаха децата, сега и ново поколение расте и никога не съм плащал за чадър, барбарон или подобно. Само такси за аквапарк, но там е друго. Ако трябва сме си носили чадъри, лопати,кофи и какво ли не.. Не разбирам и постоянното квичене какви били цените, ами гледайте какви са и ако не ви отърва не сядайте. Питайте и от района хората, от Шумен,Разград, Търговище.., те са редовни на плажа -дали плащат чадъри и барбарони?

fallback