Снимка: БГНЕС

И зам.-главният секретар на МВР главен комисар Георги Арабаджиев подаде оставка. Оставка вече подаде и директорът на ГДБОП главен комисар Ивайло Спиридонов.

Това стана минути, след като това беше поискано от премиера Бойко Борисов на среща с министъра на вътрешните работи Младен Маринов. Причината е разкритието, че висши служители на службата са борба с организираната престъпност са закриляли престъпни групи, занимавали се с наркотрафик и разпространение на наркотици.

Още по темата

По-рано днес беше съобщено, че при съвместната акция на Дирекция "Вътрешна сигурност" към МВР и Специализираната прокуратура са задържани началникът на отдела за борба с наркотрафика в ГДБОП, шефът на едноименния сектор, както и още двама служители от отдела.

Малко след срещата директорът на ГДБОП Ивайло Спиридонов обяви, че се оттегля от поста си. На официалната страница на службата той пусна кратко обръщение.

Междувременно дойде и съобщение от МВР за оставката на Георги Арабаджиев. Със заповеди на министъра на вътрешните работи Младен Маринов двама са освободени от длъжност, се казва още в него.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase