Снимка: БГНЕС
fallback

Разпитани са още двама съветници на президента, иззети са телефони, проверяват се имейли. Това каза главният прокурор Иван Гешев пред "Панорама" по повод разследването около секретаря на президента Румен Радев.

"Във вторник бяха извършвани действия по отношение на друг съветник за президента, беше му взет мобилния телефон. Той обаче не си викна медии. Вчера беше разпитван трети съветник", посочи още той, като не пожела да разкрие имена.

По отношение на критиките от страна на президента Гешев заяви, че целта и задачите на прокуратурата е да няма недосегаеми лица,

Гешев коментира и днешната акция. По думите му най-висшите служители в МВР, които трябва да противодействат срещу наркоразпространението, са били на хранилка в престъпния свят.

Едва ли някой може да каже колко време са били от другата страна. Участват и лица, които не са били служители в МВР. Правили са логистика на различни престъпни групи, удряне на техни конкуренти. Помагали са на всички, които си плащат. Имало е моменти, в които са могли да ни компрометират пред чуждестранни наши партньори, обясни той.

Гешев каза още, че главният прокурор не може да разследва записа с премиера Борисов, това се прави от назначени прокурори. Българската прокуратура не се притеснява да разследва и проверява. В момента сме максимално открити към българското общество. В България има над 95% осъдителни присъди по всички случаи - това е огромен процент в сравнение с други държави, посочи главният прокурор.

Причините за провала на едно досъдебно производство може да са различни. Нашите законодателство е най-остарялото в ЕС и това се знае и в Европа, каза още главният прокурор.

Той още един път подчерта, че знае срещу какво се изправят. "Знаем кой плаща, знаем за стреса, на който ще сме изложени, но знаем и какво заслужават българските граждани. Знам, че и в моето стадо има мърша", призна той.

Ясно е, че за русенския прокурор е лобирано, че това е скандал сравним с Красьо Черния, но в този човек има капчица морал - той си подаде оставката, заяви Гешев.

Това, че определен политик иска негови политически противници да бъдат разследвани, това нас не ни интересува. Дори да е президент. Конкретен прокурор следи конкретното досъдебно производство, коментира главният прокурор.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

86

Анонимен

преди 3 години

А къщата в Барселона?

85

Анонимен

преди 3 години

Гешев кога Борисов ще бъде разследван или там заобикаляме пистолета и парите КЕШ.

84

Нищо ново

преди 3 години

До жал: Голяма радост, дума няма. Трябва да почерпиш махалата.Те това е гербаджийството - на нас да е добре, а на другите - зле. А като се сменят управляващите - тогава новите започват да си разчистват сметките с предишните. Бай Гановщина съвсем като по времето на Алеко Константинов. А каскета си е каскет - това може.

fallback