Снимка: БГНЕС
fallback

Общ преглед
Започват проверки във Върховния административен съд и в прокуратурата в Русе заради интернет комуникация на бизнесмена Пламен Бобоков, съобщава БНР.

В петък, по време на заседанието на Специализирания наказателен съд по искането на прокуратурата той да бъде задържан за постоянно в ареста, държавното обвинение огласи данни за негови чатове с президентския съветник Пламен Узунов и с русенския прокурор Николай Николов.
Oще по темата


Заради това и самият Пламен Бобоков е призован на разпит в Националното следствие.

С президентския съветник Пламен Узунов е говорил за заличаване на криминалистична регистрация на служител на Бобоков с либийско гражданство и за дело във ВАС, свързано със съдебното освобождаване на задържания миналата година танкер "Бадр", плаващ под либерийски флаг.

По втория сюжет стана ясно, че Пламен Узунов е изпратил проект на решение на съда, дни преди то да бъде подписано и официализирано от съдебния състав.

По този повод председателят на ВАС започна проверка, за да бъдат установени "всички факти и обстоятелства във връзка с изтичането на информацията".

За комуникацията си с бизнесмена Пламен Бобоков на няколкочасов разпит в спецпрокуратурата в петък беше съветникът на президента и бивш служебен вътрешен министър Пламен Узунов. Той беше разпитан като свидетел след като разследващите обискираха негови жилища в Пловдив и в София.

В Русе пък - по разпореждане на главния прокурор, започва цялостна проверка на работата на прокурор Николай Николов. Той, става ясно от чатовете му с Пламен Бобоков, е търсел от него подкрепа в края на миналата година, за да оглави русенската окръжна прокуратура.

Разследваният по аферата с опасния боклук бизнесмен не отрече, че е лобирал за Николов, който по време на гласуването в Прокурорската колегия е получил подкрепата само на Георги Кузманов.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

13

Анонимен

преди 3 години

Специалисираната прокуратура СпП и специализираните съдилища СНС и АСНС да бъдат така добри да си гледат работата, която им е поверена, а не да стават писатели, публикуващи в медиите откъси от незавършено досъдебно производство, реално осъждащи нарочените за жертви хора.Това е недопустимо.Като се пенсионира гл.прокурор да публикува книга Записки на прокурора от СпП Ив.Гешев", но сега такива "публикации" служат за настройване на общественото мнение. Да събори на П.Г. бунгалото и тогава да говори

12

Анонимен

преди 3 години

От известно време тече някакво преразпределение на бизнеса в България?

11

ханонимен

преди 3 години

Гешев трябва на първо място да се заеме с независимия бългЪрски съд и с продажните всевъзможни "слуги" на народа и държавата. Там е заровена мастията

fallback