Снимка: БГНЕС

19-годишен младеж е задържан под стража заради изнудване на двама мъже в с. Скобелево, общ. Павел баня, съобщиха от прокуратурата. Мярката е определена от Районен съд - Казанлък по искане на Районната прокуратура.

Още по темата
Младият мъж  e привлечен към наказателна отговорност за това, че в периода от 12.04.2020 г. до 15.04.2020 г. в село Скобелево, общ. Павел баня, обл. Стара Загора, в условията на продължавано престъпление – на два пъти, с цел да си набави имотна облага, принудил двама мъже, на 26 г. и 49 г., чрез заплашване, да извършат нещо противно на волята си – да се разпоредят с парични суми (да му дадат пари – 20 лв. и 70 лв.) и с това им е била причинена имотна вреда.

Обвиняемият бе задържан при Специализирана полицейска операция за противодействия на битовата престъпност на 9 юни 2020 г. на територията на село Скобелево.

Районен съд - Казанлък прие, че събраните по делото доказателства сочат, че той е извършил престъплението, за което е обвинен. Той е осъждан два пъти за извършени престъпления от общ характер.

Настоящото деяние, за което е обвинен, е реализирано в изпитателния срок на предходно осъждане. Според съда е налице реална опасност обвиняемият да извърши и друго престъпление.

За това деяние законът предвижда наказание "лишаване от свобода" от една до шест години и глоба. Определението на съда не е окончателно и подлежи на обжалване или протестиране пред Окръжен съд – Стара Загора.

Коментари Напиши коментар

23

Анонимен

преди 5 месеца

Късметлия че не са го накарали да си изкопая гроб 20 метра дълбок и да го направят на тор...

22

Анонимен

преди 5 месеца

Е до там стигнахме, да се борим за 20лв.

Това, че някои с милиони крадат някакси избягва от полезрението на професионалните толупи или мисирки.

Явно пак трябва народен съд, ама тоз път дали ще има още народ?

21

Анонимен

преди 5 месеца

Хванал ги е на калъп, то е ясно.ама пък и с малко пари ги е изнудвал.явно според имотно то им състояние.