Снимка: архив, БулФото

Четирима са с обвинения от спецпрокуратурата за изнудване на столичанин.

Повече от месец те го заплашвали и го тормозели психически.

Четиримата са задържани на 28 януари 2020 г. при специализирана полицейска операция на ГДБОП под ръководството и надзора на Специализираната прокуратура.

Това станало непосредствено след като двама от обвинените получили от пострадалия 2000 лева, предварително белязани от разследващите. Сумата трябвало да е първи транш от поискани общо 15 хиляди лева.

Преди това, от средата на декември 2019 г. до задържането им, обвиняемите получили на три пъти 5000 лева от пострадалия, а 15-те хиляди поискали (както сами заявили пред него), защото трябвало да плащат на служители на ГДБОП, за да не предприемат действия срещу тях.

Спрямо жертвата многократно били отправяни смъртни заплахи, както и предупреждения за жестока разправа с неговите близки. Нанасяни му били и удари, за да се убеди в решимостта на изнудвачите.

Една от линиите на разследване в момента е дали има и други случаи на изнудване, извършени от същите лица. Един от тях е осъждан за наркотици като непълнолетен.

На 2 февруари 2020 г. Специализираният съд определи мерки за неотклонение "задържане под стража" на трима от обвинените и "домашен арест" на четвъртия, в качеството му на техен помагач.

Определените мерки за неотклонение не са окончателни и могат да бъдат обжалвани пред Апелативния специализиран наказателен съд.

Коментари Напиши коментар

8

Анонимен

преди 11 месеца

Банкянския МИСИР е виновен !!

7

Анонимен

преди 11 месеца

Не вярвайте на всичко което се пише, знам за подобни схеми, където се дават пари назаем и след това заемодателя си ги иска обратно, вместо това получава това, уж тормоз и тем подобни, за това пари само с договор. Много е възможно случая да е такъв, на кой ще му хрумне да иска от някой 15 бона просто ей така.

6

Трайо

преди 11 месеца

Намерили са благоприятна среда за зверствата си, но до кога?