Снимка: БГНЕС
fallback

36-годишният Радослав Д., който удари пешеходка и причини значителни щети на седем автомобила във Варна, ще бъде настанен за 30 дни в психиатрична клиника за изготвяне на психиатрична експертиза. Това реши състав на Варненския районен съд, с което бе уважено направеното искане на Районната прокуратура.

Експертизата ще трябва да установи дали поведението му по време на извършените няколко пътнотранспортни произшествия е било мотивирано от болестта или е бил под въздействието на психотропни и наркотични вещества.

Oще по темата
Както вече информира пресслужбата на Апелативната прокуратура във Варна, на 2 юни около 11,33 часа бащата на Радослав подал сигнал, че синът му се е качил на семейния автомобил и е потеглил във Варна, за да се "крие от мафията, която го търсела, за да го убие". Мъжът обяснил, че синът му е с диагноза биполярно разстройство още от 19-годишна възраст.

До издирването на автомобила на Радослав той успял да нанесе значителни щети по седемте автомобила, които срещнал по време на рисковото си шофиране из Варна. При маневра ударил два пъти пешеходка, като й причинил телесни повреди.

След задържането Радослав отказал тест за алкохол и наркотици. Разследването по образуваното досъдебното производство е установило до момента, че 36-годишният водач е системен нарушител по Закона за движение по пътищата със справка от четири страници.

На 1 юни тази година свидетелството му за правоуправление е било отнето заради неплатени глоби. От 18 до 29 май тази година 36-годишният мъж е бил на лечение в добричката психиатрична клиника.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

11

баси законите

преди 3 години

Той отказал тест за наркотици,и те не му направили!?Егати адвокатските закони!И не се е намерил един-единствен магистрат да повдигне въпроса!?

10

Г.Т.

преди 3 години

И последнен въпрос за едно левче:При условие, че рАдителите му знаят какъв е, как се е докопал до ключовете за колата!

9

Г.Т.

преди 3 години

До До 6370Когато някой има психологично разтроство и бъде приет в клиника се изписва, когато докторите сметнат, че не е опасен за обществото. За съжаление тук на тази територия скитат доста такива, понеже няма къде да ги гледат!

fallback