Снимка: Pixabay
fallback

Видинският окръжен съд потвърди днес наложената мярка от Районен съд за неотклонение "задържане под стража" срещу трима жители на ромския квартал "Нов път" във Видин.

Мъжете нападнаха нападнаха младо семейство с две малки деца в центъра на града,  съобщава на сайта си Видинския окръжен съд.

Oще по темата
Променена е предварително наложената мярка за неотклонение от "подписка" на "домашен арест" срещу жена, която също е била с тримата мъже и е участвала в инцидента.

Както е известно, четирима жители на ромския квартал "Нов път" бяха задържани за извършен побой над млад мъж и семейството му в центъра на Видин на 16 май. Ден по-късно всичките 4-ма извършители, които са семейство, бяха задържани.

Предварителното разследване е установило е, че на 15 май пострадалият млад мъж, заедно със съпругата си и двете си деца, които са под година, са излезли на разходка. При маневра на луксозен автомобил срещу тях е възникнала опасност от инцидент и мъжът е направил забележка на шофьора.

Последвали са закани от шофьора на автомобила. На следващия ден семейството с двете деца е било нападнато от трима мъже, сред които е разпознат шофьора на автомобила, и жена, като пострадалият е удрян с дървени палки и бокс, докато е държал детето си.

Въпреки намесата на случаен минувач, който се е опитал да спре нападението, четиримата са продължили да нанасят удари и закани спрямо пострадалия.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

18

Анонимен

преди 3 години

Отишли да го питат защо набил 19 годишния им син. Като "всички останали" носели железни пръти в колата. Не разбрали как се оказали в ръцете им. Щото искали само да го питат защо набил 19 годишния им син. Имали свидетели. А записите от камерите били манипулирани. Не е вярно това което се вижда на тях. Не те са нападали, а тях са ги нападали. Та, тъй. А, кой измисли тази простотия "ром"? С доста хора от този етнос съм в добри отношения и всичките те ползват другото название.

17

Анонимен

преди 3 години

Имало едно време австрийски ефрейтор - той е бил заел и ромите да превъзпита, но за беда не успял.

16

Анонимен

преди 3 години

Мда,Видин е един от първите градове дето ще падне под ромско владение!!!!А е паднал последен под турско такова!

fallback