Снимка: БГНЕС
fallback

Делото срещу бившия кмет на столичния квартал "Младост" Десислава Иванчева беше гледано на втора инстанция днес. В Апелативния специализиран съд днес бяха насрочени пледоарии, които бяха отложени заради извънредното положение.

Преди минути съдът отложи делото срещу Иванчева и заместничката й Биляна Петрова заради гласова експертиза. Тя се налага, защото на записите със СРС между двете и третият подсъдим Петко Дюлгеров, не се разбира добре кой произнася част от репликите.

Освен това магистратите не пуснаха Иванчева, която е под домашен арест, да посещава клиника за ин витро процедури. Не уважиха и искането на Петрова да отиде до банка, за да закрие запорирана сметка, на която дъщеря й е получавала стипендия. И двете искания не са наложителни, реши съдът.

Двете бяха обвинени във взимане на подкуп от 70 000 лв.

На 20 май медиите за първи път бяха допуснати в сградата на съда на ул. "Черковна", предаде репортер на Bulgaria ON AIR. Поради мерки за безопасност, първоначално журналистите наблюдаваха заседанието в отделна зала – на видеоекран. След технически трудности те бяха допуснати и в основната зала на провеждане на заседанието.

Пред магистратите Десислава Иванчева и Биляна Петрова имаха нови искания заради техническа експертиза на част от специалните разузнавателни средства, използвани от прокуратурата. Появи се и петиция с искане за независимо разследване от европейските органи.

Според прокуратурата обаче тези искания са неоснователни и целта им е отлагане на делото.

"Тук положението е – действително си обречен. Доказателствата изчезват и то от следствения отдел в ранен период от време", коментира Десислава Иванчева.

"Искам истината да се чуе. Наистина искам независимо разследване, за да бъдат нещата такива, каквито са. Няма какво да крия, всичко се изопачава", каза от своя страна Биляна Петрова.

На първа инстанция бившият кмет на район "Младост" бе осъдена на 20 г. затвор, а нейната заместничка Биляна Петрова на 15 г.  Процесът продължава на 3 юли.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

47

сериозно ли ?

преди 3 години

? десито искала да забременява ! е толко години що не го направи ? бибито искала да закрие някаква сметка ! е до сега що не я е закрила ? честито на печелившите обитателки на сливенския затвор !

46

дедо Ташунко

преди 3 години

плюя на този съд, който осъжда напълно невинни хора!

45

Анонимен

преди 3 години

Как е възможно да искаш освобождаване от ареста с аргумент Отивам на инвитро ?!?!Тая. Е егати наглата брънтия.

fallback