Снимка: Булфото
fallback

Неочакван обрат претърпя делото за унищожаване на 100-годишна пясъчна дюна в къмпинг "Смокиня" край Созопол.

Бургаският окръжен съд прекрати делото за унищожаване на 100-годишна пясъчна дюна в къмпинг "Смокиня" край Созопол. Решението е взето заради констатирани нови фактически положения, различни от събраните доказателства в хода на съдебното следствие.

В официално изявление бе съобщено преди минути, че "съдът следва да разгледа делото в рамките на фактическите положения, посочени в постановлението. Когато установи нови, съдът прекратява делото и го връща на държавното обвинение", съобщава "24 часа".

Обратът настъпил след изслушване на две нови експертизи, според които нямало унижощен, а увреден участък от дюнните местообитания. Освен това се оказало, че повредената пясъчна дюна не се намира в процесния имот, собственост на подсъдимия Иван Нончев.

Определението на Бургаския окръжен съд не подлежи на обжалване.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

18

Анонимен

преди 4 години

Другари, аз викам да оставим днешната работа за утре, че и без това скоро ще стане утрешна, пък утре да ги почнем по-отрано, а? Какво ще кажете?

17

мишо бирочето

преди 4 години

той гешефтчев за това ги лОви, да могат аверчетата му да ги пускат. хем агнето цяло, хем вълкът сит, хем мутретата на совбода, хем народнияв гняб и жажда за мъст утолени.

16

висок

преди 4 години

Абе маймуни, мутрата която изорадюните е женен! Жена му е съдия в окръжен съд в Бургас!!! Вие какво очаквате?

fallback