Общ преглед
Спецпрокуратурата поиска арест за Елена Динева, жената до Васил Божков. Тя е с обвинение за участие в организирана престъпна група.
Още по темата
Динева е задържана вчера със 72-часова мярка, а днес бе доведена в съда с белезници.

Не съм обществена заплаха. Имах възможност да напусна страната, но нямах желание. Съпругът ми беше принуден да не се върне. Това каза в своя защита Елена Динева, цитирана от "24 часа".

50-годишната жена е съпруга на бизнесмена Васил Божков. Тя е обвинена за участие в престъпната група с лидер собственика на "Нове Холдинг" и е била задържана преди два дни. Дали обаче Елена Динева има официален граждански брак с бизнесмена или не, така и не стана ясно в съдебната зала.

Тя обясни, че участва в управата на няколко дружества, които обаче нямат абсолютно нищо общо с хазарта. Едното съществува от 19-20 години, в други три е инвеститор. Нито едно от тези дружества няма участие в Националната лотария. Тя е в управителните съвети на две  фондации - "Тракия" и "Българско изкуство", като за "Българско изкуство" каза че спонсорира тази фондация за издаване на книги и албуми, които не са с големи тиражи.

Жената до Божков се оплака още, че банковите й сметки, които са само в една банка, са блокирани от първото претърсване в дома им.

"Последните 20 дни, уволнявам хора, пускам предизвестия, опитвам се да успокоя персонала. Как може в тази ситуация да представлявам обществена опасност?". Тя посочи, че не е виждала нито един член на Комисията по хазарта.

Васил Божков пък е с 11 повдигнати обвинения, сред които за принуда, изнудване, търговия с влияние, за държане и отчуждаване на културни ценности.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


Още новини

Коментари Напиши коментар