Снимка: БГНЕС
fallback

Спецпрокуратурата проверява материали от досъдебно производство срещу Васил Божков, в които има данни за убийства, принуди и изнасилвания, съобщи пресцентърът на прокуратурата.

Част от материалите са свързани с неплащане на значителни по размер такси по Закона за хазарта, пране на пари и други. По това производство, в качеството му на ръководител на организирана престъпна група, е привлечен Васил Божков.

Oще по темата
В материалите се съдържат данни и за други противоправни деяния - убийства, принуди и изнасилвания, за които е образувано ново досъдебно производство за участие в организирана престъпна група, действала на територията на страната в периода от 2012 г. до настоящия момент, съобщиха от прокуратурата.

Изискани са досъдебни производства от други прокуратури, касаещи конкретни случаи, свързани с разследване на убийства и опити за такива. Извършва се анализ на всички убийства през годините, свързани с лица, осъществявали хазартна дейност, както и случаи на извършени изнасилвания.

Прокуратурата и МВР призовават всички граждани, които имат информация, относима към разкриването на престъпната дейност на групата, да сигнализират на телефони 02 982 8998; 02 9828590, като анонимността им е гарантирана.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

134

Анонимен

преди 4 години

Само 1 въпрос имам - как па излезнаха на куп

133

Меркулов

преди 4 години

Г-н Гешев се движи като волканична лава.Не е изключено, тя да "изгори"задниците на обитателите на каменната сграда,чийто адрес е,"Дондуков"-1!Много кабинетни плъхове,се ослушват като прасета в царевична нива,защото там от всички кьошета се разнася воня на стара,вече разложила се корупция.

132

няма значение

преди 4 години

Вижте само прозвището му-звучи зловещо и не е случайно. 247Колкото до Ердо и ***-нямат значение , ако сме силна нация.

fallback