Снимка: БГНЕС
fallback

Арестът на издирвания бизнесмен Васил Божков заедно с още две лица е официално потвърден от ОАЕ, съобщи главният прокурор Иван Гешев във Варна.

"Има официално потвърждение от Обединени арабски емирства за ареста на Васил Божков и други две обвинени лица", заяви той.
Каква е процедурата?

Предстои изпращане на документи за екстрадиция, което ще се направи по процедурата, която е правена до момента и в други такива случаи, поясни Гешев.

Oще по темата
Той даде за пример как е действала прокуратурата в случаите с Цветан Василев, с Ветко и Маринела Арабаджиеви, с Баневи, и с екстрадицията на Димитър Желязков - Митьо Очите от Турция.

"Действаме по същия начин и виждате резултатите", коментира Гешев.

Досега единствено Сърбия не е изпълнила ангажиментите по делото срещу Цветан Василев, а Гешев определи случая като безпрецедентен преди два дни.

Главният прокурор заяви, че президентът Румен Радев не се разследва в момента.

"Няма разследване около президента в момента. Главният прокурор беше сезиран от наблюдаващия прокурор, според който има нарушение на чл. 103 от конституцията, и аз питам Конституционния съд. Какво трябваше да направя аз с това дело - да го изтрия, да го унищожа? Постъпих по единствения възможен начин - да сезирам КС", каза Гешев, цитиран от Dariknews.bg. "Няма лично отношение и не водят се лични битки, а битката е за спазване на закона".

Той пристигна в морската столица с главния секретар на МВР Ивайло Ивано и новият екоминистър Емил Димитров във връзка с ново разследване за откритите 102 контейнера с боклук от Италия на пристанище Варна Запад.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

108

писна ни

преди 4 години

И на една педя от границата на ОАЕ Божков е готов да бъде убит. А ако си платим на гражданин на ОАЕ, и още по-лесно. Ще си плати Божков конкурент, примерно, а не държавата ни. Ще го убием с чужди ръце. Защо? За да отучим бг богаташите от навика им да гушнат милионите и да изчезват. Да знаят, че където и да са, няма да им се размине. Понеже ни писна от братя Галеви, Божкови и прочее братия.

107

Божков сам си го изб

преди 4 години

И сега какво? Тъй като ОАЕ трудно екстрадирало престъпници, дори ако държавата има споразумение с тях, на нас какво ни остава? Да убием Божков. Самият Божков не ни дава друг избор. Това може да стане по много начини. Гледай руснаците и Скрипал. Когато искаш, може. Може да бъде използвана друга акция на тайни служби, не задължително наши, но с участието та наши. Може да причакваме Божков кога ще излезе от ОАЕ. Начини много.

106

Анонимен

преди 4 години

А потвърдиха ли ти че, божков ще го гледаш през крив макарон,

fallback